Üniversitemiz engelli kontenjanından lisansüstü eğitime kabul edilen öğrencimiz mezun oldu.

Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı!na engelli kontenjanından eğitimine başlayan Sanayi Bakanlığı Uzmanı Mehmet Tan, Doç. Dr. Hacı Mehmet Alakaş danışmanlığında yüksek lisans tezini tamamlamıştır. Üniversitemizde engelli kontenjanından lisansüstü eğitime kabul edilen ve yüksek lisansını tamamlayan ilk lisansüstü öğrencisi olmuştur. Kendisi dokuz yaşında geçirdiği trafik kazası sonucunda, omuriliğinde meydana gelen hasardan dolayı felç geçirmiş ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürmektedir. Kendisinin ve arkadaş çevresindeki omurilik felçlisi engellilerin yaşadığı sorunları ele alarak yaptığı yüksek lisans tezinde, engellilerin tekerlekli sandalye seçimine yön göstermesi için tekerlekli sandalyelerin çok kriterli karar verme yöntemleri ile değerlendirmesini ele almıştır. Ayrıca omurilik felçli bireylerin vücudunda meydana gelen hasarları algılayamamasından yola çıkarak, giyilebilir teknolojik ürünleri araştırmıştır. Üretilecek giyilebilir teknolojik ürünlerin hangi rahatsızlıkları algılamasının daha önemli olduğunu belirlemek için bir araştırma yürütmüştür. Sensörlerle algılanması beklenen rahatsızlıkların önceliklendirilmesi konusunda ikinci bir çalışma da tezinde yer almaktadır.