Özel Gereksinimli Öğrencilerimize Yönelik Tanışma Toplantısı Yapıldı

   18.10. 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Birimi tarafından Özel Gereksinimli Öğrencilere Yönelik Tanışma Toplantısı yapıldı.

  Mavi Salon’da yapılan toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen, Sosyal sorumluluk ve toplumsal katkıdan sorumlu Rektör Danışmanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Arslan,  Engelsiz Yaşam Birimi Sekreteri İbrahim Ünlü, Sosyal Hizmetler Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ve özel gereksinimli öğrencilerimiz katıldı.

  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Engelsiz Yaşam Birimi Sekreteri İbrahim Ünlü’nün açılış konuşması ile devam etti.  Program boyunca yapılan bütün konuşmalar, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Hacer Dursun tarafından işaret diline çevrildi.

  İbrahim Ünlü konuşmasında, “Sayın Rektör Yardımcım, sayın hocalarım ve değerli arkadaşlar, hepiniz programımıza hoş geldiniz. 2014’ten bu yana Kırıkkale Üniversitesi’nde çalışıyorum. 6 aydır da Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen hocamızla birlikte Engelsiz Yaşam Birimi’nde görev yapmaktayım. Birim olarak Üniversitemizde engelli öğrencilerimizle güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu sadece bir başlangıçtı. Devamı da gelecek. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.  

  İnsanlar arasındaki farklılıkların bir zenginlik olduğunu ifade eden Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen, “Tanışma toplantımıza hoş geldiniz. Sizlerin fiziksel erişiminizi, eğitim alanlarındaki erişiminizi, sosyokültürel alanlardaki erişiminizi daha iyi hale getirmek için bu birimde görev yapmaktayım. Hepimizin bu dünyaya gelmesinde bir yaratılış amacı var. Hiç birimiz boş yere bu dünyaya gelmedik. Hepimizin farklılığı bir zenginliktir. İnsanın manevi ve ruhsal bir yönü de vardır. Ruhlarımızın herhangi bir engeli yoktur. O anlamda hepimiz eşitiz. Bu birimde çalışmaktan, gurur ve onur duyuyorum. Bugün burada bizlerle olduğunuz için teşekkür ederim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

  Özel gereksinimli öğrencilerimizin düşünce ve taleplerini dinlemek, onlarla fikir alışverişinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sosyal sorumluluk ve toplumsal katkıdan sorumlu Rektör Danışmanı Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Arslan, Öncelikle bizi böyle güzel bir etkinlikte bir araya getiren Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen’e teşekkür ederim. Farklılıklarımız bizler için aslında bir zenginliktir. Dolayısıyla bizlerin farklı gereksinimler içinde olmamız ama nihayetinde aynı üniversite çatısı altında bulunmamız nedeniyle bir aradayız. Bu tanışmanın bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Sizlerin neler yaşadığını, beklentilerinizi, düşüncelerinizi, karşılaştığınız sorunları ve önerilerinizi sizden duymak ve süreci el birliği içinde sizlerle beraber yürütmek açısından toplantımızın önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

  Öğrencilerimizle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Öncelikle Rektör Hocamız Prof. Dr. Sayın Ersan Aslan’ın selamını iletmek isterim. Böyle faaliyetler çok olunca, herkes sorumluluğu çerçevesinde orada bulunmaya çalışıyor. Dolayısıyla ben de Engelsiz Yaşam Birimi’ndeki arkadaşlarımla çalıştığım için sizlerle tanışmak istedim. İnanın bazı toplantıları erteleyerek burada bulundum. Sebebi de şu: Bir hafta önce şu an aramızda bulunan Aykut’un konuşmacı olarak yer aldığı bir başka etkinlikte üniversite denilince akla eğitim-öğretim ve araştırma- geliştirme geldiğini ama üçüncü boyutta da toplumsal katkı rolü olduğunu ifade etmiştim. Şimdi ise Üniversite denilince akla öğrenci geliyor diye başlamak istedim. Üniversite denilince akla öğrenci geliyor. Hocalarım iyi bilecekler 2020 Mart ayında başlayan  pandemi döneminde olduğu gibi asrın felaketi 6 Şubat depremleri sonrasında da bir baktık ki öğrenci yine yok. O dönemlerde öğretim elemanlarımız kendi sorumluluk alanlarında birtakım çalışmalar yapıyorlardı. Bizler Üniversite yönetimi olarak sabahtan akşama kadar, bazen gece yarılarına kadar çalışıyorduk ama odamın penceresinden baktığımda boş asfaltı, terk edilmiş şehre benzeyen kampüsün meydanını görüyordum. Üniversitede hayat varsa deyim yerindeyse üniversitenin tuzu biberi, her şeyi ve odağı öğrencilerdir. Dolayısıyla biz bu etkinlikte özel gereksinimli öğrencilerimiz olan sizlerle tanışmak istedik. Tanışmaktaki muradımız ise bizlere özel isteklerinizi ve şikayetlerinizi iletmenizdir. Lütfen isteklerinizi iletin ki biz de memnuniyetinizi daha üst seviyelere çekecek şekilde gerekli çalışmalar yapalım. Kırıkkale Üniversitesi ailesine hoş geldiniz” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen, öğrencilerimizin taleplerini dinledi ve sorularını cevapladı. Program, fuaye alanındaki ikram ile sona erdi.